Välkommen till nya Treated. Annat utseende, förbättrad hemsida, bättre upplevelse. Ta turen.

Integritetspolicy

VÄNLIGEN NOTERA:

Denna policy skrevs ursprungligen på engelska och har översatts till [insert name of language]. Om det finns någon olikhet i översättningen av någon bestämmelse mellan [insert name of language] versionen och den engelska versionen, ska den engelska versionen ha företräde.

Vi respekterar din integritet och är angelägna om att skydda dina personuppgifter. I denna integritetspolicy förklarar vi hur vi samlar in och använder din personliga information när du besöker vår webbplats eller köper eller använder produkter eller tjänster via webbplatsen.

“Vi” är HR Healthcare Limited (företagsnummer 06790962) och vi är baserade på Unit 18, Waters Meeting, Britannia Way, Bolton, Lancashire, BL2 2HH, England. Vi driver webbplatsen på se.treated.com (“Webbplatsen”) och vi är personuppgiftsansvarig för ändamålen enligt Data Protection Act 2018, EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) och all annan dataskyddslagstiftning som är tillämpad i Storbritannien från en tid till annan. 

Om du har några frågor om din integritet på webbplatsen, eller vår användning av dina personuppgifter, vänligen kontakta oss

Observera att länkar från hemsidan kan ta dig till externa hemsidor som inte omfattas av denna integritetspolicy. Vi rekommenderar att du kontrollerar integritetspolicyn på dessa hemsidor innan du skickar in personlig information till sådana webbplatser. Vi kommer inte att ansvara för innehållet, funktionen eller policyerna för informationsinsamling på sådana externa hemsidor. 

  • Vilken information samlar vi in om dig och hur vi samlar in den? 
  • Hur och varför använder vi dina personuppgifter? 
  • Vem delar vi dina personuppgifter med? 
  • Hur länge sparar vi dina personuppgifter? 
  • Hur skyddar vi dina personuppgifter? 
  • Vilka rättigheter har du med avseende på behandlingen av dina personuppgifter? 
  • Ändringar av vår integritetspolicy 
  • Klagomål 
  • Hur kontaktar du oss 

Vilken information samlar vi in om dig och hur samlar vi in den? 

Du är inte skyldig (enligt lag eller något avtal med oss) att tillhandahålla personlig information till oss när du besöker Webbplatsen. Vi kommer endast att kräva att du lämnar personlig information till oss där det är nödvändigt för oss att ge dig tillgång till en tjänst på din begäran, till exempel när du kontaktar oss, registrerar ett konto på Webbplatsen eller genomgår en onlinekonsultation eller köper produkter via Webbplatsen. 

Information som du tillhandahåller till oss 

Vi kan samla in personlig information om dig när du använder tjänsten via hemsidan, till exempel vid: 

  • Fråga om produkter eller tjänster som görs tillgängliga via hemsidan 
  • Genomgående av medicinsk online konsultation 
  • Deltagande i en videokonsultationstjänst 
  • Köpande av läkemedel eller andra produkter eller tjänster 
  • Förse oss med dina produkter eller tjänster 
  • Användande och surfande på hemsidan
  • Telefonsamtal, skicka sms, skriva brev eller mejla oss 
  • Förfrågan eller ansökning om lediga tjänster

Denna information kan inkludera följande: 

  • Normal identifieringsinformation, såsom ditt fullständiga namn och titel, födelsedatum, ålder, kön och civilstånd
  • Kontaktinformation, såsom din postadress, e-postadress och telefonnummer 
  • Information om din hälsa, bl.a. din nuvarande hälso- och välbefinnandestatus, din medicinska historia och journaler samt information om eventuella läkemedel eller behandlingar som du får 
  • Korrespondens eller information som du tillhandahåller i ditt patientområde (såsom chattmeddelanden från läkare eller förskrivare, chattmeddelanden till apotek eller meddelanden som du skickar till vår kundtjänst) 
  • Information om ditt köp (inklusive din köphistorik) 
  • Betalningsinformation (detta är samlas in och behandlas på ett säkert sätt av vår betaltjänstleverantör) 
  • Ytterligare information som är relevant för din användning av hemsidan och för att du får tillgång till tjänsterna, såsom dina marknadsföringspreferenser, enkätsvar och feedback 

Vi förstår att all information som rör din hälsa är särskilt känslig (känd som “särskilda kategorier” av personuppgifter). Vi vidtar extra försiktighetsåtgärder för att säkerställa att all speciell kategoridata hålls säker och konfidentiell och vi kommer endast att behålla dessa uppgifter så länge som det är nödvändigt för de syften som vi samlar in dem för.

Information vi samlar om dig på hemsidan 

Vi samlar in information med hjälp av cookies och andra liknande tekniker för att hjälpa att urskilja dig från andra användare av hemsidan. Dessa kan effektivisera din onlineupplevelse genom att du slipper återinmata viss information, vilket låter oss göra förbättringar av hemsidan och analysera användarstatistik. För mer information om hur och varför vi använder cookies, vänligen ta en titt i vår Cookiepolicy (nedan). 

När du besöker hemsidan kan vi samla in följande information: 

  • Vilka sidor du tittar på och vilka länkar du följer 
  • Din IP-adress och allmänna plats 
  • Detaljer om hårdvara och programvara som du använder för att komma åt hemsidan 
  • Eventuella lösenord som du använder på hemsidan 
  • En enhetsidentifierare (cookie eller IP-adress) för att förhindra bedrägeri 
  • Detaljer om dina besök på hemsidan och de resurser du har tillgång till, inklusive men inte begränsat till, trafikdata, platsdata, webbloggar och annan kommunikationsdata 

Du måste vara minst 18 år gammal för att använda hemsidan och för att få tillgång till tjänsterna. Vi samlar inte medvetet in några personuppgifter som rör barn.

Cookies 

Vad är en cookie? 

En cookie är en liten textfil som skickas av en webbserver till din webbläsare och lagras på din dator. Cookies tillåter webbplatsoperatörer att samla användbar information, till exempel om datorn (eller dess användare) har besökt webbplatsen tidigare. Cookies behövs för ett antal funktioner som gör att webbplatser fungerar, eller fungerar mer effektivt. De kan även ge information till webbplatsägare om hur du använder deras webbplats. Cookies kan också användas för att visa dig annonser som är relevanta för dig, baserat på dina surfvanor och för att anpassa din användarupplevelse. 

Hur använder vi cookies? 

Vi använder cookies för att övervaka hur människor använder hemsidan, inklusive uppskattning av publikstorlek och användningsmönster, för att hjälpa oss att ge dig en bättre service. Cookies gör det också lättare för dig att använda Webbplatsen vid framtida besök och tillåter oss att anpassa innehållet på hemsidan till dig genom att registrera information om dina preferenser. 

Vi använder både beständiga cookies (som upphör vid ett angivet datum) och sessionscookies (som upphör när du stänger din webbläsare). 

De cookies som vi använder på hemsidan har kategoriserats baserat på definitioner som ges i ICC UK Cookie Guide. Vi använder följande cookies: 

  • Strikt nödvändiga cookies. Dessa är cookies som krävs för att hemsidan ska fungera. Utan dessa cookies kan tjänster du har bett om inte tillhandahållas. 
  • Funktionscookies. Dessa cookies används för att känna igen dig när du återvänder till hemsidan. De gör det möjligt för oss att anpassa vårt innehåll för dig, hälsa dig med namn och komma ihåg dina preferenser (till exempel ditt val av språk eller region – eller dina cookies och marknadsföringspreferenser). 
  • Analytiska/prestandacookies. Dessa cookies tillåter oss att känna igen och räkna hemsidans besökare och att se hur besökare rör sig på hemsidan när de använder den. De hjälper oss att förbättra hur hemsidan fungerar, till exempel genom att se till att användarna enkelt hittar det de letar efter. Vi använder Google Analytics samt våra egna förstapartscookies för att tillhandahålla anonym statistik om hur hemsidan används. Vissa av våra prestandacookies kan hanteras av tredje part. 
  • Inriktnings- eller reklamcookies. Dessa cookies används för att hjälpa oss att visa dig annonser som är mer relevanta för dig och dina intressen. Vi använder också dessa cookies för att begränsa antalet gånger du ser en annons och hjälpa oss att analysera resultatet av reklamkampanjer. De placeras vanligtvis av annonsnätverk med webbplatsoperatörens tillstånd. De kommer ihåg de hemsidor som du har besökt och denna information delas med andra organisationer, till exempel annonsörer. Dessa cookies kommer vanligtvis att vara länkade till viss webbplatsfunktionalitet som hanteras av den andra organisationen.

Observera att tredje part (inklusive till exempel leverantörer av externa tjänster som webbtrafikanalystjänster som Google Analytics, eller reklamtjänster och leverantörer) också kan använda cookies som vi inte har någon kontroll över. Dessa cookies är sannolikt analytiska/prestandacookies eller inriktningscookies. 

Vilka cookies använder vi? 

Du kan hitta en lista över förstapartscookies (cookies som vi placerar på din enhet) i vårt sekretesspreferenscenter. Du kan komma åt detta genom att trycka på ‘Nej, låt mig välja’ på cookies-bannern som visas första gången du besöker hemsidan, och gå igenom de olika typerna av cookies och välj “Cookiedetaljer”.

Om du redan har accepterat dessa cookies i din webbläsare och vill komma åt eller granska dem i efterhand, kan du antingen besöka hemsidan i ett “inkognito-” eller “privat”- fönster för att visa denna cookies-banner igen; eller rensa dina cookies i din vanliga webbläsare för att återställa dessa inställningar och kunna se dem igen. 

Vi använder också tjänster från Google och Facebook som fungerar på liknande sätt som intressebaserade cookies som används i marknadsföring och inriktning. Dessa hjälper oss att visa dig annonser när du interagerar med dessa plattformar och visar vårt innehåll för befintliga eller potentiella användare av hemsidan. För att göra detta delar vi ett maskerat ID, som är ett krypterat alias för din e-postadress för att säkerställa att du förblir anonym om inte ytterligare data om dig tillhandahålls (som vi inte delar). Detta maskerade ID är länkat med en unik kod skapad av Google och Facebook, för att hjälpa oss att säkerställa att du får reklam som är relevant för dig. Du kan välja bort vår marknadskommunikation och dessa annonser kommer inte längre att visas för dig på dessa nätverk. Det är möjligt att du fortfarande kommer att få intressebaserade cookies som visar produkter och tjänster som vi gör tillgängliga via Webbplatsen baserat på marknadssegment. Du kan läsa mer på www.youronlinechoices.com/uk

Vi får också samlad data från Facebook som gör det möjligt för oss att se i vilka städer användare befinner sig, vilka plattformar de använder, hur många gånger en användare besökte hemsidan och om de hade tillgång till tjänsten eller inte. Du kan välja bort dessa när som helst. 

Läs mer om Facebook-annonsering

Läs mer om Googles sekretess praxis och Google Ads

Du kan konfigurera cookieinställningar i din webbläsare. Du kan ta reda på mer om hur du gör detta på följande länkar: 

Kom dock ihåg att om du inte tillåter oss att använda vissa cookies kan det hindra dig från att åtkomst till delar av hemsidan eller resultera i förlust av funktionalitet som försämrar din upplevelse på hemsidan

Mer information om cookies 

Det finns mycket bra tillgänglig information om cookies online. För mer information om cookies i allmänhet, besök allaboutcookies.org. 

Hör av dig

Kontakta oss gärna om du har några frågor om hur vi använder cookies eller om din integritet.

Information vi samlar om dig från andra källor 

Vi kan komma att samla in information om dig från andra källor. Detta kan inkludera följande: 

  • Allmänt tillgänglig information, från källor som Valregistret
  • Information som du har delat offentligt, inklusive på sociala medier (särskilt när det gäller jobbansökningar) 
  • Information från tredje part databaser, såsom identitets- och kreditupplysningsbyråer, som kan innehålla detaljer om ditt hem 
  • Information från dina andra vårdgivare (endast med ditt samtycke, eller där det är nödvändigt för oss att ge dig tillgång till en tjänst eller eller följa våra juridiska skyldigheter) 
  • Denna lista är inte uttömmande och i specifika fall kan vi behöva samla in ytterligare data för de syften som anges i denna integritetspolicy 

Information vi får om dig från andra källor

Ibland har du gett ditt samtycke till att andra hemsidor, tjänster eller tredje parter lämnar information till oss. 

Detta kan inkludera information som vi får om dig om du använder någon av de andra hemsidor som vi driver eller andra tjänster som vi tillhandahåller. I vilket fall kommer vi att informera dig när vi samlade in den informationen, om vi har avsikten att dela dessa uppgifter internt eller kombinera det med data som samlas in på hemsidan. Vi kommer också att ha berättat för dig i vilket syfte vi kommer att dela och kombinera dina uppgifter. 

Det kan också inkludera information från tredje part som vi arbetar med för att tillhandahålla produkter och tjänster, såsom betalningsbehandlare, leveransföretag, tekniska supportföretag och reklamföretag. När vi får information om dig från dessa tredje parter kommer vi att meddela dig vilken information vi har fått och hur och varför vi tänker använda den. 

Hur och varför använder vi dina personuppgifter? 

Vi tar dataskyddslagstiftningen på allvar, så nedan har vi redogjort exakt hur och varför vi använder din information, och vad vår rättsliga grund är för att kunna använda din information på varje sätt. 

Patientkonton 

När du registrerar ett konto på hemsidan som patient kommer vi att samla in och använda din personliga information för att underhålla och administrera ditt patientkonto. Detta kan vara nödvändigt för att vi ska kunna utföra våra avtalsförpliktelser eller för vårt legitima intresse att hantera våra patienters konton för att underlätta köp och kommunikation mellan oss. 

Du kan kontakta oss när som helst för att stänga ner ditt patientkonto. Kom dock ihåg att vi kan behöva behålla din personliga information för att kunna uppfylla våra juridiska skyldigheter.

Onlinekonsultationer 

Om du vill köpa läkemedel via hemsidan, måste du fylla i ett formulär online för en klinisk konsultation, fylla i en direktchatt på distans med en registrerad förskrivare eller delta i en videokonsultation med en förskrivare. Den kliniska informationen som du lämnar granskas av antingen en legitimerad läkare eller en registrerad apoteksförskrivare. Om någon läkare anser att de behöver ytterligare information från dig efter att ha granskat dina svar, kommer de att be dig att tillhandahålla detta via vår säkra chattfunktion. 

Den information som du lämnar under konsultationen är väsentlig för den kliniska beslutsprocessen. Läkare, apoteksförskrivare, apotekare (och eventuella konsulter som du remitteras till) som vi arbetar med behöver veta om din nuvarande hälsa, din sjukdomshistoria och all annan behandling som du får, så att de kan försäkra sig om att behandlingen du konsulteras för är säker och lämplig för dig. Din nuvarande hälsa och medicinska status kan också avgöra dosen av medicinen de ordinerar, längden på behandlingen som krävs och om du behöver söka läkarvård personligen eller inte. 

Tillhandahållande av läkemedel och andra produkter 

Det är nödvändigt för oss att använda personlig information om dig för att ingå och utföra avtal, till exempel när du köper läkemedel eller andra produkter eller tjänster via hemsidan. Att använda din information i detta sammanhang är nödvändigt så att vi kan: 

  • Ge dig information om produkter och tjänster som vi gör tillgängliga för dig via hemsidan 
  • Administrera din beställning, inklusive ta emot betalningar och ordna leverans 
  • Ge dig information om ditt köp och ditt kontrakt 
  • Fatta beslut om ditt köp, inklusive om eventuella läkemedels lämplighet 
  • Ge dig notifikationer om upprepade receptbeställningar 
  • Verifiera din identitet 
  • Hantera eventuella klagomål du kan ha 
  • Kontakta dig om eventuella ändringar som vi gör av produkterna eller tjänster som vi gör tillgängliga för dig via hemsidan 
  • Administrera hemsidan, inklusive felsökning av problem, analysera statistik, genomföra forskning och tester och hålla hemsidan säker 
  • Som en prenumerationstjänst kommer vi att skicka dig din upprepade behandling enligt överenskommet schema av dig och den förskrivande läkaren. När din upprepade behandling skickas meddelar vi dig via e-post och/eller SMS (beroende på vilka aviseringspreferenser du har ställt in) om att ditt läkemedel har skickats

När ditt recept har gått ut och den förskrivande läkaren behöver omvärdera ditt tillstånd, skickar vi ett meddelande via e-post och/eller SMS (beroende på vilka aviseringspreferenser som du har ställt in) om att du behöver ha en konsultation med en förskrivande läkare för att din prenumerationsplan ska fortsätta. 

Berätta för dig om andra produkter eller tjänster som vi tror kan vara av intresse för dig.

Vi kan använda din information för att identifiera och berätta om vissa produkter eller tjänster som vi tror kan vara av intresse för dig. Vi kommer endast att göra detta där du har meddelat oss att du vill ta emot marknadskommunikation, till exempel där du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Du kan uppdatera dina inställningar när som helst genom att kontakta oss. 

Vi kan också använda din information för att bjuda in dig att delta i patientfeedbackundersökningar och annan marknadsundersökning. Om vi kontaktar dig angående marknadsundersökningar behöver du inte delta. Om du säger till oss att du inte vill ta emot marknadsundersökningskommunikation kommer vi att respektera detta. 

Om du väljer att ta emot marknadskommunikation eller marknadsundersökningskommunikation är helt upp till dig. Du kan välja att ta emot båda, ingen eller bara det ena eller det andra. Ditt val kommer inte att påverka några produkter eller tjänster som du har köpt via hemsidan och inte heller kommer det att påverka några offerter för produkter eller tjänster du köper i framtiden.

Berätta om produkter eller tjänster som liknar de som du redan har köpt 

Om du redan har köpt läkemedel eller andra produkter via hemsidan kan vi komma att kontakta dig med information om liknande produkter och tjänster som finns tillgängliga via hemsidan. Vi har ett berättigat intresse av att kontakta dig för detta ändamål, men du kan när som helst invända mot att ta emot dessa meddelanden. 

Vi kommer endast att kontakta dig via e-post eller sms och du kan välja att inte ta emot dessa meddelanden när som helst. Följ bara instruktionerna för att avsluta prenumerationen i meddelandet eller kontakta oss

Gör vår verksamhet bättre 

Vi vill alltid erbjuda dig tillgång till de bästa produkterna och tjänsterna och erbjuda dig den bästa användarupplevelsen vi kan. Ibland betyder det att vi kan använda din information för att hitta sätt som vi kan förbättra vad vi gör, eller hur vi gör det. 

Vi har ett berättigat intresse av att använda din information för att förbättra vår verksamhet, och vi kommer endast att använda din information där det är nödvändigt så att vi kan: 

  • Granska och förbättra befintliga produkter och tjänster och utveckla nya 
  • Granska och förbättra prestandan för våra system, processer och personal (inklusive utbildning) 
  • Förbättra hemsidan för att säkerställa att innehållet presenteras på det mest effektiva sättet för dig och för din dator 
  • Mäta och förstå effektiviteten av annonsering som vi tillhandahåller för dig och andra, och för att leverera relevant reklam till dig 
  • Anonymiserade uppgifter som används för forskningsändamål
  • Ibland kan vi sammanställa datamängder för forskningsändamål, med hjälp av anonymiserad (icke-personlig) information från vår patientdatabas. I vissa fall har vi ett berättigat intresse som vårdgivare av att producera och presentera forskningsdata för en bredare konsumtion

Naturligtvis kommer all data vi använder för dessa ändamål alltid att anonymiseras, vilket är en process för att ta bort tillräckligt med element från datan så att det inte längre, direkt eller indirekt, identifierar någon.

Kontakta dig 

Vi vill hålla kontakten med dig. Ibland kan vi behöva använda den information vi har om dig för att svara på dina frågor eller informera dig om viktiga ändringar. Vi har ett berättigat intresse av att hålla kontakt med dig som kund, men detta kan också vara nödvändigt i samband med eventuella avtal som vi ingår med dig. Vi kommer endast att använda din information i detta avseende där det är nödvändigt så att vi kan:

  • Interagera och svara på all kommunikation du skickar oss, inklusive inlägg på sociala medier som du taggar oss i 
  • Kontakta dig i samband med beställningar, inklusive alla läkare som vi arbetar med kräver ytterligare information från dig, så att vi kan meddela dig om statusen för din beställning, och så att vi eller våra kurirpartners kan informera dig när din beställning ska anlända 
  • Meddela dig om alla viktiga ändringar av vår verksamhet eller policyer 
  • Vi kommer i första hand att kontakta dig via e-post, SMS och ditt patientområde på hemsidan för att uppdatera dig om din beställning. I vissa fall, där vår kundtjänst behöver kontakta dig angående din beställning, kan vi kontakta dig per telefon

Om någon av de legitimerade läkare eller apoteksförskrivare som vi samarbetar med behöver kontakta dig angående din konsultation eller provsvar, eller behöver mer information, gör de oftast detta via ditt patientkonto. När du har ett nytt meddelande i ditt patientområde kommer du att meddelas via e-post. Men vid vissa tillfällen kan de behöva kontakta dig via telefon för att diskutera din konsultation eller testresultat mer i detalj. 

Om vi har gjort flera försök att nå dig via e-post eller telefon och har misslyckats kan vi komma att kontakta dig genom att skicka ett skriftligt brev till din hemadress. 

Verifiera din identitet 

Vi kan använda din information där det är nödvändigt för oss att göra det för att uppfylla våra juridiska skyldigheter och för att upptäcka och förhindra bedrägeri, penningtvätt och andra brott. 

Skydda dig och andra från skada 

Vi kan använda din information där det är nödvändigt för att skydda dina intressen, eller andras intressen, i enlighet med våra rättsliga skyldigheter och strävan efter legitima intressen. Detta kan inkludera i händelse av brottslighet, såsom identitetsstöld, piratkopiering eller bedrägeri. 

Ändring av syfte 

Vi kommer endast att använda din personliga information för de ändamål för vilka vi samlade in den, såvida vi inte rimligen anser att vi behöver använda den av en annan anledning och att anledningen är förenlig med det ursprungliga syftet. Om vi behöver använda dina personuppgifter för ett icke-relaterat ändamål kommer vi att meddela dig och vi kommer att förklara den rättsliga grunden som tillåter oss att göra det. 

Observera att vi kan komma att behandla dina personuppgifter utan din vetskap eller samtycke, i enlighet med ovanstående regler, där detta krävs eller tillåts enligt lag. 

Vem delar vi dina personuppgifter med? 

Dela din information inom vårt företag och vår grupp 

Vi delar informationen som du ger oss med vår personal så att vi kan göra vissa produkter och tjänster tillgängliga för dig via Webbplatsen. Vi kan också komma att dela informationen som du lämnar till oss med andra

företag inom vår koncern och de andra webbplatser som vi och våra koncernföretag driver. I synnerhet har följande personer tillgång till de uppgifter som du lämnar till oss: 

  • Våra förskrivare, som är ansvariga för att granska din beställning
  • Vår kliniska chef, som övervakar vår praktik 
  • Vår patientservice team, som behandlar din beställning
  • Anställda i vårt moderbolag, Webcare Group, som hanterar hemsidan och hanterar en del av vår kundtjänstverksamhet. 
  • Dela din information med tredje part 

Vi kan komma att dela dina uppgifter med utvalda tredje parter. Till exempel kan vi dela din information med: 

  • GoodCareIT, vår systerorganisation, ett webbutvecklingsföretag som underhåller den Treated hemsidan. GoodCareIT kommer endast åt din data i händelse av att det finns ett problem med din beställning som behöver lösas.
  • Vår betaltjänstleverantör, för att behandla betalningar för vår räkning. Vi kommer att dela ditt fullständiga namn, adress, telefonnummer, e-postadress och information om din beställning för detta ändamål. Vår betalningsleverantör kommer att samla in och behandla dina betalningsuppgifter; vi kommer inte att lagra eller ha tillgång till dina fullständiga kredit- eller betalkortsuppgifter.
  • Equifax, kreditupplysningsbyrån, för att utföra identitetskontroller. Alla beställningar som görs via vår hemsida är föremål för identitetskontroller för att förhindra bedrägerier online. Ditt fullständiga namn, födelsedatum och hemadress kommer att delas för detta ändamål.
  • Tredjepartskurirer (t.ex. DPD, Royal Mail eller UPS), för att ordna leverans eller din beställning. Vi kommer endast att dela ditt fullständiga namn, postadress och telefonnummer eller e-postadress.
  • Din privata eller allmänna läkare eller konsult. För patienter som har tillgång till vår privata tjänst kommer vi att fråga dig under konsultationen om du vill att vi ska informera din läkare om den konsultation du har tagit och den behandling du har beställt eller, för patienter som har tillgång till vår remisstjänst, om du vill bli remitterad till en specialistkonsult för behandling. Om du gör det kommer vi att dela med sådana läkare vilken typ och mängd av behandling du har köpt och/eller ordinerats, datumet då behandlingen ordinerades och, i förekommande fall, detaljer om konsultationen. Om det finns någon specifik del av din journal eller konsultation som du föredrar att inte delas kan du meddela oss så kommer vi att respektera detta. Vi rekommenderar starkt att du tillåter oss att informera din läkare om behandlingen du har fått, så att de kan fortsätta att ge dig bästa möjliga vård.
  • Partneraviseringstjänster. Ifall du har fått behandling för en sexuellt överförbar infektion (könssjukdom), och där du har gett oss tillåtelse att göra det, delar vi den partneraviseringskod som du har lämnat till oss med den tjänsteleverantör som har utfärdat den. Detta informerar tjänsteleverantören om att du har fått den behandling som krävs. Inga andra detaljer delas med dem.
  • Testpartners och patologilabb, för bearbetning av prover där du beställer valfritt testkit från oss. De uppgifter vi kommer att dela med dem inkluderar ditt namn, ditt födelsedatum och ditt testreferensnummer. Våra partnersystem uppfyller alla gällande EU-krav på kryptering, lagring och kassering av data.
  • Kliniska revisorer och tillsynsorgan. Våra apotek regleras av statliga tillsynsorgan och våra läkare av statliga medicinska råd. Som sådan inspekteras våra rutiner regelbundet av dessa tillsynsorgan. Vid en inspektion kan vi bli skyldiga att dela information om ditt samråd med en godkänd revisor.
  • Kontakthanteringssystem, för att skicka e-post, snabbmeddelanden, meddelanden i sociala medier och SMS.

Det finns vissa andra exceptionella omständigheter där vi kan lämna ut din information till tredje part. Det skulle vara där vi anser att avslöjandet är:

  • Krävs av lagen, eller för att följa rättsliga förfaranden, domstolsbeslut eller rättsliga eller reglerande förfaranden
  • Nödvändigt för att skydda säkerheten för våra anställda, vår egendom eller allmänheten 
  • Nödvändigt för att förebygga eller upptäcka brott, inklusive utbyte av information med andra företag eller organisationer i syfte att skydda mot bedrägerier och minska kreditrisken
  • Proportionellt som en del av en fusion, verksamhet eller försäljning av tillgångar, i händelse av att detta händer kommer vi att dela din information med den potentiella säljaren eller köparen som är involverad

Hur länge sparar vi dina personuppgifter? 

Vi kommer endast att lagra dina personuppgifter så länge vi behöver dem för de ändamål för vilka de samlades in. 

Där vi tillhandahåller en tjänst till dig, till exempel när du registrerar ett konto som patient på hemsidan, kommer vi att behålla all information du lämnar till oss åtminstone så länge vi fortsätter att tillhandahålla den tjänsten till dig. 

Vi behåller personuppgifter relaterade till patientvård och recept i enlighet med riktlinjer utfärdade av UK National Health Service. Vid utgången av dessa perioder kommer vi att granska informationen som vi har och, såvida vi inte har en legitim anledning att behålla den informationen (i enlighet med våra juridiska skyldigheter och syftena som anges i denna policy), kommer den att raderas på ett säkert sätt . 

Generellt sett kan vi komma att behålla personuppgifter relaterade till utfärdade och expedierade recept och andra vårdjournaler under en period av 13 år (för vuxna patienter) eller 25 år (för alla gravida patienter).

Under alla andra omständigheter (som när du kontaktar oss utan att göra ett köp via hemsidan), kommer vi att behålla din information under en period på högst 3 år. 

Hur skyddar vi dina personuppgifter? 

Vi kommer att vidta alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa att dina uppgifter behandlas säkert och i enlighet med denna policy. 

Vi försöker säkerställa att all information du lämnar till oss överförs säkert via hemsidan (kolla alltid efter hänglåssymbolen i din webbläsare och “https” i webbadressen, för att säkerställa att din anslutning är säker). 

Tyvärr är överföringen av information via internet inte helt säker. Även om vi kommer att göra vårt bästa för att skydda dina personuppgifter, kan vi inte garantera säkerheten för dina data som överförs till hemsidan; och all överföring sker på egen risk. När vi har fått din information kommer vi att använda strikta procedurer och säkerhetsfunktioner för att försöka förhindra obehörig åtkomst. 

All information du lämnar till oss lagras på säkra servrar. Där vi har gett dig (eller där du har valt) ett lösenord som gör att du kan komma åt vissa delar av hemsidan, är du ansvarig för att hålla detta lösenord konfidentiellt. Vi ber dig att inte dela ett lösenord med någon. 

Vilka rättigheter har du med avseende på dina personuppgifter? 

Om du behöver ytterligare information om dina rättigheter enligt nedan, eller om du vill utöva någon av dina rättigheter, vänligen kontakta oss

Du har rätt att bli informerad

Vi har en juridisk skyldighet att förse dig med kortfattad, transparent, begriplig och lättillgänglig information om din personliga information och vår användning av den. Vi har förberett denna integritetspolicy för att göra just det, men kontakta oss gärna om du har några frågor. 

Du har rätt att få tillgång till dina personuppgifter 

Du har rätt att be oss bekräfta huruvida vi har någon av dina personuppgifter eller inte. Om vi gör det har du rätt att få en kopia av din information och att få information om följande: 

  • Varför vi har använt din information
  • Vilka kategorier av information vi använde
  • Vem vi har delat informationen med
  • Hur länge vi tänker behålla din information

För att upprätthålla säkerheten för din information måste vi verifiera din identitet innan vi förser dig med en kopia av informationen vi har. Den första kopian av din information som du begär från oss kommer att tillhandahållas kostnadsfritt, om du behöver ytterligare kopior kan vi ta ut en administrativ avgift för att täcka våra kostnader. Vänligen kontakta oss för att begära tillgång till din data. 

Du har rätt att korrigera eventuella felaktiga eller ofullständiga personuppgifter 

Om du anser att någon av informationen som vi har om dig är felaktig, ofullständig eller inaktuell, har du rätt att kräva att vi korrigerar den informationen. Du kan uppdatera eller ändra din personliga information i patientområdet på hemsidan. Alternativt, kontakta oss så att vi kan korrigera våra register.  

H3 – Du har rätt att bli bortglömd 

Det kan finnas tillfällen då det inte längre är nödvändigt för oss att behålla personlig information om dig. Detta kan vara om: 

  • Informationen inte längre behövs för det ursprungliga syftet som vi samlade in den för 
  • Du återkallar ditt samtycke för att vi ska använda informationen (och vi inte har någon annan juridisk anledning att fortsätta använda den)
  • Du motsätter dig till att vi använder din information och vi inte har något tvingande skäl att fortsätta använda den 
  • Vi har använt din information olagligt 
  • Vi är föremål för ett lagkrav att radera din information 

I dessa situationer har du rätt att kräva att vi raderar dina personuppgifter (notera dock att vi kan behöva behålla viss information för att kunna uppfylla våra juridiska skyldigheter). Om du tror att en av dessa situationer gäller dig, vänligen kontakta oss

Du har rätt att invända mot direktmarknadsföring

Du kan när som helst berätta för oss att du föredrar att vi inte använder din information för direktmarknadsföringsändamål. Om du inte vill ta emot någon direkt marknadsföring från oss, vänligen kontakta oss eller använd länkarna i någon av våra marknadskommunikationer.

Du har rätt att invända mot att vi använder din information för våra egna legitima intressen

Ibland använder vi din personliga information för att uppnå mål som kommer att hjälpa oss såväl som dig. Detta inkluderar när vi berättar om produkter eller tjänster som liknar de du redan har köpt; när vi använder din information för att hjälpa oss att göra vår verksamhet bättre; och när vi kontaktar dig för att interagera, kommunicera eller för att meddela dig om ändringar vi gör.

Vi strävar efter att alltid säkerställa att dina rättigheter och information skyddas på rätt sätt. Om du anser att det sätt vi använder dina uppgifter på inte är motiverat på grund av dess inverkan på dig eller dina rättigheter, har du rätt att invända. Om vi inte har en tvingande anledning att fortsätta måste vi sluta använda dina personuppgifter för dessa ändamål. Om du har några invändningar mot att vi använder dina personuppgifter för våra legitima intressen, vänligen kontakta oss.

Du har rätt att återkalla ditt samtycke 

I de flesta fall kräver vi inte ditt samtycke för att använda din personliga information på de sätt som anges i denna policy. Däremot, där vi förlitar oss på ditt samtycke (t.ex. när du prenumererar på vårt nyhetsbrev), har du rätt att när som helst återkalla detta samtycke. Du kan använda länkarna för “avsluta prenumeration” i alla meddelanden som vi skickar till dig, eller kontakta oss för att återkalla ditt samtycke.

Du har rätt att begränsa hur vi använder dina personuppgifter om: 

  • Du har informerat oss om att informationen vi har om dig är felaktig och vi ännu inte har kunnat verifiera detta 
  • Du har invänt mot att vi använder din information för vår egna legitima intressen och vi håller på att överväga din invändning 
  • Vi har använt din information på ett olagligt sätt, men du vill inte att vi ska radera dina uppgifter 
  • Vi behöver inte längre använda informationen, men du behöver den för en juridiskt anspråk
  • Du kanske till exempel vill att vi ska behålla dina kontaktuppgifter på vår “kontakta inte”-lista för att säkerställa att vi inte skickar marknadsföringsmeddelanden till dig i framtiden. Om du vill utöva denna rätt, vänligen kontakta oss

Du har rättigheter relaterade till automatiserat beslutsfattande och profilering 

Varje automatiserat beslutsfattande eller profilering som vi tar är uteslutande i syfte att skräddarsy informationen som vi tillhandahåller dig. Vi kommer inte att använda automatiserat beslutsfattande eller profilering för att fatta några beslut som kommer att ha en rättslig effekt på dig eller på annat sätt väsentligt påverka dig, och du har rätt att inte bli föremål för sådana beslut. Om du har några funderingar eller frågor om denna rättighet, vänligen kontakta oss

Ändringar av vår integritetspolicy 

Alla ändringar som vi gör i vår integritetspolicy i framtiden kommer att publiceras på denna sida och, i förekommande fall, meddelas dig via e-post. Återvänd ofta för att se eventuella uppdateringar eller ändringar av vår integritetspolicy. 

Denna version uppdaterades senast 05/01/2022 och historiska versioner kan erhållas genom att kontakta oss.

Klagomål 

Om du vill göra ett klagomål om vår insamling eller användning av dina personuppgifter, vänligen kontakta oss i första hand så att vi kan försöka lösa ditt klagomål. 

Du har rätt att lämna in ett klagomål till Information Commissioner’s Office (ICO), det lagstadgade organet som övervakar dataskyddslagstiftningen i Storbritannien. Besök ICOs hemsida om du vill lämna in ett klagomål till ICO. 

Kontakta oss 

Om du har några frågor om din integritet eller vår användning av dina personuppgifter, vänligen kontakta vår dataskyddsombud: 

Evalian Limited
West Lodge
Leylands Business Park
Colden Common
Hampshire
SO21 1TH
United Kingdom

E-post: dpo@treated.com
Tele: +44 (0)333 050 0111
Hemsida: www.evalian.com

Om du vill prata med oss, eller om du har några frågor om hemsidan, vänligen ta hjälp av uppgifterna nedan: 

Post: WEBCARE GROUP LTD,REGENCY COURT, 62-66, DEANSGATE,MANCHESTER, M3 2EN

E-post: kundtjanst-se@treated.com

Låt oss hjälpa dig att välja bättre.

Föreslå en behandling

Om det finns en speciell behandling eller en särskild sjukdom du letar efter, berätta för oss så kollar vi det åt dig.

Berätta vilket problem som har uppstått

Jag accepterar användarvillkoren.
Det kan hända att vi skickar e-post gällande din förfrågan, men du kan avanmäla dig närsomhelst.

Fråga något eller kom med förslag.

Skicka in din fråga här eller låt oss veta om du har upptäckt något problem på vår sida.

Det kan hända att vi skickar e-post gällande din förfrågan, men du kan avanmäla dig närsomhelst.

Vi återkommer snart. Vi gör vårt bästa för att svara på alla förfrågningar inom en arbetsdag.

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev. Höll ett öga på din inkorg för våra senaste nyheter.

news-letter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om och mer därtill.

När du klickar på 'Prenumerera nu' godkänner du våra användarvillkor.

Är detta ditt första besök?

Du kan registrera dig som ny patient eller logga in med ditt Treated-konto om du har ett.