Integritetspolicy

 

Vi har implementerat en rad åtgärder i syfte att säkerhetsställa att de personuppgifter som lämnar till oss hålls säkrade, i linje med brittisk lag (the Data Protection Act).

Ändock uppmuntrar vi ändå till att du tar nödvändiga åtgärder för att se till att informationen som du lämnat hålls säker.

 

Integritetspolicy

Innan du lämnar uppgifter till ett företag online rekommenderas det alltid att du bekantar dig med deras integritetspolicy, så att du kan säkerhetsställa att dina personuppgifter hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Ibland kan denna information hittas bland företagets sida om allmäna villkor, men om du inte lyckas hitta den, så ska du alltid fråga företaget direkt.

 

Privata uppgifter

Dina privata personuppgifter kan användas av kriminella aktörer för att genomföra identitetsstöld, vilket är varför det är viktigt att vara noga med att ge ut denna information online. I bästa fall ska du enbart ge ut denna information när du absolut måste.

Dina privata personuppgifter är:

 

  • Namn
  • Personnummer
  • Födelsedatum
  • Telefonnummer
  • Födelseort
  • Tidigare efternamn/familjenamn

Du bör endast ge ut dina privata uppgifter till hemsidor som du litar på.

När du betalar för någonting och fyller i dina kortuppgifter ska du se till att du använder en krypterad sida. Att sidan är krypterad innebär att den börjar med "Https://" istället för bara "Http://" och i de allra flesta webläsare syns en liten ikon i adressfältet som indikerar på att sidan är krypterad - det vill säga säker.

 

Bedrägeri och phishing

Du bör aldrig ge ut dina konto- eller kreditkortsuppgifter eller bankkontonummer till någon aktör som direkt frågar efter dem, oavsett om det är via e-post, sociala plattformar eller över telefon.

Många bedragare använder sig av logotyper som du känner igen och säger sig representera en aktör som du använt dig av eller haft kontakt med tidigare, t.ex. en bank, företag eller onlinebutik. Dock är det viktigt att alltid närma sig dessa mail med misstanke. De allra flesta banker och företag som säljer produkter eller tjänster online brukar tydligt kommunicera att de inte efterfrågar dina konto- eller kortuppgifter via e-post eller sociala kanaler.

När någon kontaktar dig för att be om ditt lösenord eller andra inloggningsdetaljer till en särskild hemsida ska du även närma dig denna kommunikation med misstanke. Om du tror att dina inloggningsuppgifter för en särskild hemsida kan ha blivit äventyrade ska du alltid besöka sidan i fråga och antingen ändra dina inloggningsuppgifter eller kontakta deras kundtjänst-team.

På samma sätt ska du inte heller öppna bifogade filer i ett mail som du inte känner igen.

 

Uppdatera antivirusprogram och andra skydd

När du använder en dator, laptop, surfplatta eller smartphone eller det mycket viktigt att du alltid har installerat de senaste skyddsprogrammen och antivirusprgrammen i syfte att hålla din dator skyddad i största möjliga mån.

Det är också mycket viktigt att du regelbundet uppdaterar denna mjukvara, i syfte att hela tiden ha det senaste skyddet.

Du bör också alltid läsa igenom de riktlinjer som finns i din webbläsare i avsnittet om säkerhet och integritet.

Dessa steg hjälper dig även att minimera risken att utsättas för bedrägerier online.

 

Vår standard

Vi på Treated.com kommer aldrig kontakta dig och be om att bekräfta dina inloggningsuppgifter, eller andra känsliga uppgifter som kortuppgifter eller bankuppgifter.

Vi på Treated.com hanterar inte dina kortuppgifter. Betalningar sker genom Klarna, som är en fristående betalplattform. Klarna värnar om att dina personuppgifter ovillkorligen ska skyddas och du kan läsa mer om deras dataskyddspolicy här

Efter att du genomgått vår onlinekonsultation så kan våra förskrivare behöva mer uppgifter av dig. Dessa uppgifter lämnas genom en säkrad patientchatt under ditt Treated-konto, på vår hemsida. Våra förskrivare eller vår apotekspersonal kommer aldrig kontakta dig, varken över e-post eller telefon, för att fråga om medicinsk information. Vårt kliniska team kommer endast kontakta patienter som uttryckligen önskat att bli kontaktade.

 

Ytterligare information

Du kan hitta ytterligare information om hur du säkert skyddar dina personuppgifter och hälsouppgifter online hos Datainspektionen.

 

Inga läkemedel eller sjukdomar matchade din sökning. Du hittar alla våra läkemedel här